torsdag 28. juli 2011

En hyggelig overraskelse


Før vi la i vei på somerens padletur, hadde vi noen kyststrekninger vi var spesielt spente på; Lista, Jæren, Sletta, Stad og Hustadvika. Vi burde også vært spente på strekningen fra Åna-Sira til Egersund og Boknafjorden, men disse hadde vi glemt å engste oss for på forhånd. Det gjorde riktignok ikke noe, da vi fort nok oppdaget (på kartet da vi nærmet oss) at de nevnte strekningene kunne være like utsatte som de vi på forhånd hadde plukket oss ut som engste-seg-momenter.


Kveldspadling

Av alle de overnevnte strekningene, både dem vi husket på å engste oss over på forhånd og dem vi hadde oversett eller glemt, var det bare Sletta som ble padlet uten problemer og uten å ligge værfast. Det var før vi kom til Hustadvika.


Storslått natur

Etter Stad hadde vi en fin etapppe inn til Ålesund og videre til Molde. Vi har begge padlet Molde-Ålesund-Molde før sammen med felles gode venner, men vi har ikke padlet strekningen sammen. Det vekket gode minner og vi utvekslet gamle padlehistorier om han som gikk rundt, om å padle etter NAF-boka, om kuene som kom og forsynte seg med ullsokker om natta, om en brent fot, om å kjøpe en kokk på auksjon osv... (Birgits Molde-Ålesund-Molde tur kan du lese om her: Gult er kult).


På vei mot Ålesund

Etter Molde var det tid for Hustadvika, vår siste eksponerte strekning før Trondheim. Trondheim hadde etterhvert utpekt seg som naturlig mål for sommerens padletur og Hustadvika var således siste kruks for i år. Dagen rant med sol, fint vær og stille vann. Hustadvika viste seg nok fra sin mest idylliske side og vi ble helt betatt av området. En padlers paradis (i finværet). Det var bare et par store bukter som var eksponert, ellers lå det småøyer og holmer strødd utover langs kysten. Vi padlet i smale sund og gjennom holmer med små fiskevær på. I sommerlyset så alt aldeles idyllisk ut.


Vi padler forbi Bud


Smale passasjer - perfekt for oss i kajakk

Da vi på kvelden, til alt overmål, fant en fantastisk sandstrand hvor (nesten) fullmånen steg opp bak noen tretopper og sola gikk ned i et fargerikt skuespill bak oss, gav vi oss nesten ende over av hvor flott vi hadde det på tur.


Vi fant en sandstrand i måneoppgangen

Samme sandstarnd - litt nærmere

Solnedgang fra teltåpningen

Dagen etter den fantastiske sandstrand med solnedgang og måneoppgang campen vår bar det videre til Kristiansund hvor vi skulle plukke opp Marit.


- på vei mot KristiansundFølg oss på Lynvingen FB-side for daglige oppdateringer og bilder
På vår engelske foto blogg vil du også finne flere bilder fra turenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...