fredag 15. februar 2013

Tilbake i Chile: Værgudene hadde ikke glemt oss allikevel

Skrevet av Birgit i Pucon 14.2.2013


Etter våre Solfylte, støvfylte og badefylte dager langs de 7 innsjøer i Argentina fant værgudene plutselig ut at de hadde forsømt oppgaven sin lenge nok og sendte oss regn! Skikkelig regn. Kaldt og vått. Vi skulle krysse grensa mellom Argentina og Chile (igjen) og skulle over et pass på 1200 moh. Bakkene opp til passet fra Argentinsk side er lange og slake og fine med asfalt og det hele. Men det ble en dag hvor vi syklet i kaldt regn og sterk motvind (hei igjen) med blå himmel og regnbue i speilet. Regnet hang over fjellpasset og 12 km fra grensa var det slutt på asfalten.



Enhver grensekryssing mellom Argentina og Chile ser ut til å involvere grusveier eller sølestier av ymse slag (Fra Sør- til Nordpatagonia - en minneverdig grensekryssing). Denne grenseovergangen var intet unntak...

 
Da vi endelig kom frem til campingplassen rett før grensa var vi gjennomvåte - og gjennomsølete. Det skulle være en vulkan også på grensen. En høy og staselig vulkan som vi ville se på. Vel, vi fikk ikke ett eneste glimt av vulkanen og vi ble sendt videre fra campingplassen: "Nei, nå som det regner så mye er det ikke noen grunn til å være her. Vi har ingenting her. Ikke dusj, ikke tak, no nada..." sa han i resepsjonen. Vi syklet videre.

I "no man's land" mellom grensekontrollene

 
Vi kom oss til Chile, fant en plass i skogen før det ble for mørkt og sov godt i våre varme soveposer og vårt tørre telt. Neste dag hadde vi mulighet til å tørke noen klær mens vi spiste frokost (sånn rett før det begynte å regne igjen). Vi fant forøvrig ut at regntøyet vårt ikke lenger er vanntett. Det er dessuten nesten fargeløst i forhold til den neon gul-grønne fargen jakka hadde da den var ny. Men vi klager ikke over at fargen er noe bleket, at den ikke er vantett - ja, det beklaget vi oss noe over...
 
 
 

Vi fortsatte nedover bakkene og er nå i Pucon. Her har de også en vulkan som vi gjerne skulle settt litt på, men den er heller ikke mulig å få et glimt av. Jaja, vi får vente litt, kanskje den kommer til syne etterhvert?? Skulle jo gjerne ha gått litt på en vulkan - eller iallefall sett litt på den. Enn så lenge nyter vi varm dusj både om morgenen og om kvelden og tørre klær innendørs. Jada, fint har vi det uansett!!
 
 


For flere bilder; sjekk Lynvingen på Facebook. Vi har også et kart over turen vår.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...