onsdag 13. juni 2012

Dugnad: Med elg og torsk på grillen

Gode venner med upåklagelig dugnadsinnsats

Som vi har nevnt tidligere (Hva vi driver med...), så har vi et helt hus å rydde ut av før vi kan ta syklene fatt og begi oss ut i verden på glade hjul. Og her forleden helg hadde vi gode venner på dugnad. Vi måtte bare innse at vi ikke klarte med alle gjøremålene helt alene og vi inviterte derfor til dugnad for å få tømt fryseren og barskapet.

I vårt barskap, som riktignok ikke er et barskap, men en plass hvor vi oppbevarer alkoholholdig drikke, har vi en vinhylle fra Ikea i tre høyder. Der har vi sortert vinen etter god, bedre, best -prinsippet med den beste vinen på nederste hylle. Vinen på øverste hylle har det vært en viss omsetning på og den øverste hylla er stort sett ikke så veldig full. På nederste hylle, derimot, hadde vi klart å samle noen flasker i kategorien "best". Videre var det et godt utvalg av whisky-flasker som skulle tømmes - stort sett Islay-whisky'er - (Anders har skrevet om sykkeltur på Islay og Lagavulin her: Islay), og litt annet dill og dall som gjerne hoper seg opp i et barskap.

I fryseren hadde vi elg fra Setesdalen og torsk fra Andørja samt masse kjøttdeig både av elg og sånn kjøttdeig som fins i fryser'n på Rema. Alt dette gikk på grillen - og det ble - i all beskjedenhet - meget vellykket. Nabo'n hadde med seg saus og vi stilte med salat og hjemmelaget potetsalet til alle som bidro på dugnaden - og vin fra nederste hylle, da. Og alt ble spist opp!! Men før vi kommer så langt, var det jo forberedelsene til selve dugnaden: All kjøttdeigen ble det laget kjøttkaker av før vi grillet dem og elgen og torsken ble tilberedt på følgende måte:


Elg på grillen:
- Skjær opp i passende stykker
- Legg en smørklatt og noen rødløk-skiver i en Aluminiumsfolie og krydre med salt og pepper, evt. "viltkrydder" (einerbær e.l.)
- Legg elgkjøttet oppå, krydre og legg noen flere løkskiver på toppen
- Hell på en god dæsj med rødvin med masse garvestoffer
- Pakk det hele inn i folien
- Putt på grillen
- Spis - namTorsk på Grillen:
- Hell litt olje i en bit aluminiumsfolie
- Legg en torskefilet med skinnet ned på folien
- Sprut litt sitronsaft på torsken 
- strø evt. på litt salt og/eller sitronpepper eller limepepper
- legg en sitronskive oppå torsken
- pakk folien sammen
- putt på grillen
- Spis - nam

Grillkongen

De samme gode vennene med den samme upåklagelige dugnadsinnsatsen

Som det kanskje ble nevnt, så ble ikke bare fryseren tømt, men også barskapet. Dugnadsånden er på ingen måte død. Vi takker alle som bidro :)
3 kommentarer:

 1. Nice page! thanks a lot for the recipe

  SvarSlett
 2. Jeg savner oppskriften på de aldeles gode hjemmelagde karbonadene!

  SvarSlett
 3. 2 kg kjøttdeig,
  1 stor finhakket løk,
  4 egg,
  6 spiseskjeer potetmel

  - alt blandes,
  Stekes litt i stekepanna de legges på grillen

  Enjoy :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...