søndag 26. august 2012

Tyskland på langs på sykkel

Skrevet av Birgit i Pfunds 26.8.2012

Kart lett tilgjengelig


Vi har syklet Tyskland på langs. Sånn ca i alle fall. Vi hadde en liten svipptur innom Tsjekkia (for å drikke pils i Plzen) på veien, men ellers har vi syklet Tyskland fra nord til sør; ca 1 300 km. Og hva synes vi om å sykle i Tyskland? Det er uten tvil pent og godt tilrettelagt for syklister. Det er flatt og det er mye jordbruksareal.
 
 
 
Vi er overrasket over at vi har hatt så mye bruk for skoletysken vår. Tyskere er mindre glade i å snakke engelsk enn vi hadde trodd. Men da vi radbrakk språket deres på verst mulig vis, men med beste mulig vilje, smilte tyskerene og svarte oss tydelig og sakte slik at vi skulle forstå.
 
 
 
Generelt kan vi si at så lenge man holder seg langs sykkelstiene langs de store elvene eller kanalene, er navigeringen meget enkel - det er bare å følge skiltene. Utenom de store elvene, er ikke sykkelskiltene like greie å følge, men med godt kart er det ikke noe problem. Ironisk nok er veiene uten sykkelsti ved siden av lettere å sykle på enn på selve sykkelstiene som til tider kan være litt langsomme å sykle på (alstå utenom de vel tilrettelagte rutene ved elvene).
 
Sykkelvei lengs Donau
 
 
Vi har hatt en del regn, men det er jo ikke Tyskland sin feil. I det store og det hele, har vi hatt det meget bra. Det vi husker best er syklingen langs Elbe (sykling i grenseland). Tyskland har vært et flott sykkelbekjentskap, men nå gleder vi oss til Alpene!!!
 
 
 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...