torsdag 29. april 2010

Ny fotobok: 100 Vinterdager


100 Vinterdager 2009-2010
- Mot lysere tider


Dette er et fotoprosjekt hvor fem fotografer tok et bilde hver dag fra og med årets mørkeste dag i 2009 (21.12.2009) til og med 30. mars i 2010.

Prosjektet er gjennomført som en oppfølging av det tidligere prosjektet: 100 Sommerdager 2009. Begge prosjektene ønsker å vise hvordan mennesker i relasjon til hverandre, men med forskjellige livssituasjoner og interesser, velger å billedliggjøre sin hverdag med kun et bilde hver dag. - Bare for moro skyld! De fem fotografene som klarte brasene denne gangen var ingen ringere enn: Ånund Ryningen, Birgit Ryningen, Anders Levoll, Marit Øvstedal og Annette Hovrind. Vel blåst!!

Det har vært veldig morro, både å ta bildene, se de andre fotografenes bilder og å sette sammen boka. Men om det blir et 100 dager prosjekt nr 3, det vites ikke på det nuværende tidspunkt... 

- 100 Vinterdagerbildene er samlet i denne boka som både kan tittes på og kjøpes hos Blurb:

- og 100 sommerdagerboka kan sees her:2 kommentarer:

 1. Tok en titt på boka. Artig prosjekt som sikkert gjør at en tar langt mer bilder i det daglige.
  Humret godt da jeg leste hvordan Birgit beskrev sin pappa. Kunne vært artig å treffe han - tror jeg ;-)

  SvarSlett
 2. Ja, det blir flere "hverdagsbilder" utav et slikt prosjekt. For min del har det vært artig å "måtte" være kreativ minst en gang om dagen selvom det var en vanlig kontordag.

  - og så er det jo et litt artig og meget uvitenskapelig sosialantropologisk eksperiment også; det er fasinerende hvordan folk velger ut motiver og hva de skriver som kommentar.

  Jeg er forøvrig sikker på at du hadde syntes det var artig å møte Pappa. Han er seg selv lik og vel verdt å treffe på (selvom han ikke forstår det selv). Han har forøvrig sine meninger om turutstyr også. F.eks er det kun gummistøvler og flanellskjorte som gjelder på fjelltur, bortsett fra om vinteren hvor man skal gå på ski med en bomullsanorakk fra 60-tallet, bambusstaver, hjemmestrikka votter og flanellskjorte. Feller under skiene, gore-tex og ullundertøy er "interessant", men ikke noe for gamle menner...

  - Birgit

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...