mandag 5. juli 2010

Værfast i Claonaig

Skrevet av Birgit, Claonaig, 4.7.2010


Fordelen med å være på sykkeltur (i forhold til f.eks kajakktur) er jo at man i teorien nesten aldri trenger å være værfast, kom regn, kom vind, kom snø og haggel, kom storm eller steikende sol, man kan i nesten alle tilfeller sykle litt alikevel. Det er ikke dermed sagt at det nødvendigvis er meget behagelig eller at men kommer langt eller fort frem, men man kan stort sett alltid sykle og komme litt lengre. Det forutsetter forøvrig at men ikke skal med ferga, for da kan pipa fort vekk få en annen lyd.


I natt blåste det opp noe veldig. Etter å ha tatt ferga fra Islay, hadde vi en sykkeltur på knappe en mil midt på natta, i noen motbakker hvor jeg en tid var sikker på at bremsene hadde hengt seg opp på sykkelen min, i motvind og regn, før vi ankom fergeleiet på Claonaig.Vi slo opp teltet på parkeringsplassen og krøp til soveposings. Etter noen timers etterlengtet søvn, ble vi vekket av et forrykende uvær som dreiv å slamra og sleit og ristet i teltet. Det var slikt leven fra telt og hav at den gjenværende natten forløp seg med litt mindre sammenhengende søvn.
Vi var tidlig oppe for å rekke første ferga, og bunkra oss opp inne i et busskur som vi fant når det ble lyst ute og som hadde vegger på alle fire sidene. - og her sitter vi da, siden fergen er innstilt på ubestemt tid. Vi koker kaffe her inne i busskuret og venter på bedre tider.
 2 kommentarer:

 1. Hei.
  Jeg sympatiserer da jeg var den skotskbaserte nordmannen dere traff ved Loch Fyne den 2. Juli.
  Jeg selv var vaerfast paa Barra en dag senere, deretter vaerfast paa Harris og deretter vaerfast paa Skye grunnet stiv kuling = 10 x kansellerte ferger. Dette har aldri hendt i juli i Skottland foer saa ikke ta skrekken.

  Jeg fikk i det minste med meg Hebridene saa jeg klager ikke.

  Men jeg forsoker igjen i neste aar med mye bedre utstyr etter aa ha fullfort 2/3 av planlagt tur.

  Fortsatt god tur og pass opp for kuene i Gweedore.

  hilsen,

  Torodd

  SvarSlett
 2. Godt aa hoere at det ikke er dagligdags vaer i Juli... Vi er foroeverig vandt til at det daarlige vaeret foelger oss naar vi er ute paa tur :)

  Kommer du til aa skrive om turen din paa hjemmesiden? Gleder oss i saafall til aa lese. Vi har allerede vaert inne paa siden din og lest om noen av de andre turene. Imponerende omfattende side og maaange turer!

  Anders og Birgit

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...