fredag 29. oktober 2010

To Birken or not to Birken

Da jeg kom hjem fra sommerens sykkeltur, viste det seg at noen av mine kolleger skulle være med I årets FredagsBirken. De hadde en billett (heter det billett til sykkelritt, forresten?) til overs og ellers hadde de allerede ordnet med alt det praktiske rundt transport, overnatting og slike ting. Jeg takket derfor lett ja til å bli med som fripassasjer. Det eneste jeg måtte ordne med selv, var sykkelen min; og det gjorde Anders (tusen takk, Kjære). Han byttet, for 10. gang, alt som går an å bytte på min gule DBS Intruder, og vips hadde jeg en sykkel som kunne brukes i skogen.
Da jeg stilte til start la jeg merke til at jeg var den eneste med bagasjebrett, noen mente at jeg manglet en Brelett-pakke bakpå. Jeg fikk meg uansett en hyggelig hyttetur og en fin sykkeltur i skogen, så har jeg ikke tenkt no’ mer på Birken.

Men her forleden dag fikk jeg en e-post fra Birken som kunne informere meg om at på bakgrunn av resultatet fra årets FredagsBirken, har jeg (og ganske mange med meg) garantert plass på neste års ”ordentlige” Birken. Da blei spørsmålet: To Birken or not to Birken, lissom? Skulle jeg melde meg på den ordentlige Birken nå som jeg plutselig fikk sjansen, eller skulle jeg fortsette å være fornøyd med å ha prøvd meg på FredagsBirken en gang?

Det var bare en ting å gjøre; sette opp en liste med argumenter for Birken og en liste med argumenter mot Birken, telle opp og se hvilket alternativ som vant.


Liste med argumenter for å sykle Birken:
 • tja, kom ikke på så mange egentlig, bortsett fra at det kan jo bli en fin tur

Liste over argumenter mot å sykle Birken:
 • Jeg skal padle hele sommeren og skal bokstavelig talt sitte på rumpa og ikke lee på beina hele sommer. All utetrening hadde jeg sågar tenkt å gjøre i kajakk. Jeg skal med andre ord forsømme beina og trene armene fra nå av og frem til Birkebeinerrittet.
 • Anders er lei av å reparere sykkelen min og har egentlig erklært den død (igjen)
 • Jeg får vondt i nakken av å sykle i skogen. På FredagsBirken hadde jeg lavere fart nedover enn oppover fordi nakken slår seg helt vrang i humper og kaldt vær. Nå har jeg i tillegg fått meg en prolaps oppå den gamle iherdige nakkeskaden min. 
 • Jeg har senebetennelse i håndledda og to opererte menisker (en i hvert kne)
 • Slike massemønstringsarrangementer appellerer egentlig ikke til meg.
 • Jeg identifiserer meg ikke med verken finanstopper eller mannfolk i midtlivskrise.

Konklusjon: Jeg har meldt meg på den ordentlige Birken til neste år!

6 kommentarer:

 1. "Hahaha!" var definitivt også min umiddelbare reaksjon på din uventede, men kanskje typisk Birgitske konklusjon!

  SvarSlett
 2. Det hele begynte å se ut som om jeg prøvde å komme med undskyldninger, så da måtte jeg jo bare medle meg på... Det var iallefall en veldig logisk konklusjon i mitt hode, kanskje derfor det ble litt Birgitsk :)

  SvarSlett
 3. Du er sannelig ikke snau altså, med dine gamle idrettskader. Så får du trene på ski før du havner i kayaken.

  Ha en flott uke;)

  SvarSlett
 4. Hahaha.. ja selvfølgelig skal du da deltage.. med alle de argumenter for at gøre det.. ;-)

  SvarSlett
 5. Heisann! I do not birk....
  ser ikke fristende ut med søle langt ned i halsen og øyelokk som er klistra igjen!
  Nei, da er det nok med en sykletur til og fra jobb når det ikke er underkjølt veibane eller regnet pøser ned...
  Ha ei flott uke ;:OD)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...