tirsdag 2. november 2010

Produkterfaring – Helsport Gimle 4


Av Anders Levoll og Birgit Ryningen

Vi har benyttet Helsports teltmodell Gimle 4 på vår sykkeltur i Skottland, Irland og Isle of Man sommeren 2010.

I hovedsak er vår konklusjon at Gimle 4 er et praktisk og romslig telt med et akseptabelt volum i sammenpakket tilstand. Vi vil trekke fram høyden inne i teltet som en av de klareste fordelene. Teltet har overraskende god vindstabilitet med tanke på at det er laget mer med tanke på komfort enn ekstremvær. Om økt vindstabilitet er ønskelig kan vi for eksempel sette en bardun i hvert bardunfeste i stedet for to fester per bardun slik det er nå. Teltet hadde ca 30 opp- og nedslagninger og ble brukt i ca 40 døgn. Nedenfor følger en liste over positive og negative erfaringer samt noen forslag til forbedringer:

  • Takhøyden i teltet er meget god. Vindstabiliteten kunne vært bedre, men om man setter på ekstra barduner som nevnt ovenfor vil nok dette bedres til en viss grad.
  • Samleposen for ”døra” på innerteltet (den som er i bruk når en kun benytter seg av myggnettingen i åpningen til innerteltet) henger med når en går inn og ut av teltet. Siden man stort sett bare opererer glidelåsen nærmest åpningen i ytterteltet hver gang man går inn og ut av innerteltet, kan denne samleposen med fordel flyttes til den andre siden av innerteltåpningen. På den måten slipper man å dra hele samleposen til sides hver gang man går inn og ut.
  • Vinduet over inngangen til teltet er en fin detalj som bidrar til både å få lys inn samt å kunne kikke ut uten å åpne inngangen. Plasten vinduet er laget av virker derimot litt svak, vi opplevde at den fikk hull når teltet lå sammenrullet i posen. Den sannsynlige årsaken til dette er at vinduet lå mot en eller flere av strammelåsene på bardunene. Vinduet kunne med fordel ha vært laget av et sterkere materiale.
  • Sømmene rundt vinduet var utført dårlig. Noen av dem gikk opp og i andre ble det lekkasjer. Det er selvfølgelig mulig å impregnere sømmene, men det er likevel påfallende at de eneste sømmene med lekkasje var de som holdt vinduet på plass. Det er mulig det er den fleksible plasten som vinduet er laget av som er skyld i lekkasjene, en mulig utbedring er å benytte et mindre fleksibelt stoff til vindu.
  • På grunn av den store høyden til teltet får stengene relativt stor bøyning, dette gjelder spesielt de korte tverrstengene. Vi opplevde ett stangbrekk på turen – det er mulig årsaken til det var uforsiktighet under oppsetting eller en svakhet i stangen, men om bøyningen på stengene kunne gjøres mindre ville nok stangbrekk også blitt mindre sannsynlig. En måte å gjøre det på, og samtidig beholde dagens høyde på teltet, er å vinkle tverrstengene slik at de ikke står vinkelrett på hovedstangen. Man vil selvsagt endre teltets geometri noe ved å gjøre dette, men innvendig volum burde ikke bli endret så mye.

Vi "digger" den flotte utsikten fra Gimle 4!! Her er den illustrert med et par eksempler:

Camping i Irland
Camping på Isle of Man
Camping i Sylane


Denne produkttesten ligger også på vår hjemmeside hvor den kommer til å bli oppdatert etterhvert som vi bruker teltet.
For flere produkttester, se her.


 
 

Helsport - Images by Lynvingen


1 kommentar:

  1. Ja, er denne typen telt svært nyttig hovedsakelig for turister. Fordi disse er svært komfortable og vær sportslige. Og reiser med dem er veldig lett på grunn av sin lette vekt. Beste ønsker og takk for fin blogg. hudpleie

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...