tirsdag 10. mai 2011

Leker med smaker: Oppskrift på chili-sjokolade-terninger med litt ekstra piff



Dette er søtsaker for de tøffe med den uslåelige kombinasjonen av mørk sjokolade og chili. Legg til en ekstra smak av konjakk, kaffe eller bringebær – og vips: Supergode konfekter som ingen har smakt maken til. 


- den uslåelige kombinasjonen av mørk sjokolade og chili.


 
Du trenger:
  • 500 g mørk sjokolade
  • 4-5 ss fløte
  • 100 g smør i terninger
  • 3-5 ss finhakket chili (kanskje ikke den aller sterkeste varianten…)
  • En skvett konjakk, sterk kaffe eller bringebæreddik (evt. noe annet du finner på selv)



Slik gjør du:
  • Ha bakepapir i en form, gjerne firkantet
  • Smelt sjokolade i vannbad
  • Rør inn fløte og smør
  • Rør til smøret også er smeltet
  • Rør inn hakket chili og en skvett med din utvalgte smak
  • Hell blandingen i formen og avkjøl
  • Skjær sjokoladen i biter
  • Spis (smaker best kald)



Klarer du ikke bestemme deg for hvilken smak du skal velge? Eller har du andre smaker du også vil prøve? Fordel sjokolade-fløte-smør-chili smelten i mindre porsjoner før du heller i en skvett med ymse smaker i hver porsjon. Jobb raskt så ikke sjokoladen stivner før du har blandet inn dine utvalgte smaker.





PS: Dette er skikkelige kaloribomber og passer utmerket som oppkvikker på lange, kalde turer!



- men selv om det kan virke som en god idé, anbefales ikke chilisjokolade på de tøffeste treningsturene. Det kan bli litt vel barskt med chili og konjakk mellom bakkeintervalløktene…





Kaffe, konjakk, chili, sjokolade....

Kaffe, bringebæreddik og konjakk

- Noen flere oppskrifter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...