fredag 10. juni 2011

Mellom bakkar og berg uti havet

På vår ferd mellom bakkar og berg uti havet har vi opplevd en hel del siden sist!

Vi krysser Oslofjorden

Vi krysset Oslofjorden fra Rauer til Bolærne. Anders ville gjerne ta en tur innom gamle trakter - og skal si gamle trakter har vært i endring. Vi kan bare konstatere at Bolærne ikke er hva det var for 16 år siden da Anders tilbrakte opptaksperioden til befalsskolen på det som da het Bolærne fort! Vi fant en idyllisk havn med badestrand og isbod og ingen som løp intervaller eller klippet gressplenen med neglesaks. Selv om Anders bedyrer at han bare har gode minner fra Bolærne, kan vi vel ikke si annet enn at dagens bruk ikke er så aller verst den heller!

Bolærne er ikke hva det en gang var...
Anders er fornøyd med at han, med rette, kan si at "alt var så mye tøffere her før!"

På vår 6. padledag fikk vi medvind!! Vi hadde strålende sol, medvind og nesten ikke bølger. I tillegg fikk vi padlebesøk av Thomas på etappen fra Stavern til Trane camping i Hummerbakkfjorden. - og til alt overmål kom Birgits  Mamma og Pappa på besøk til Trane camping med grill og grillmat. Det må jo innrømmes at vi kan få litt lyst på grillmat når det kommer susende grillmatduft i motvindskastene fra alle svaberg rundt oss på en vakker padledag, så det var en flott avsluttning på denne flotte medvindsdagen!

Kombinert grillparty og padleklærtørk

Neste morgen opprant med mer medvind, men også med anselige mengder regn! Det ble nesten bråkete når alle regndråpene skuille lande på havflaten, ikke så langt fra ørene våre. Jammen sa jeg "plupp, plupp plupp"!


Regnvær kan også være fint

Regnvær...

Vi padlet ut til Jomfruland og campet der i et forrykende tordenvær, men før det hadde vi litt opphold og underholdninmg av rødnebbternene som stupte i vannet som små prosjektiler rett utenfor teltdøra vår. De var så mange og hadde det så travelt med å fange fisk at vi, som en slags fortsettelse på regnværssymfonien, hadde "plupp, plupp, plupp"-musikk til middagen.


Rødnebbterne på jakt etter mat

Fra Jomfruland gikk turen videre i tett tåke. Tett som en ulldott. GPS og kompass ble flittig brukt og vi hadde hele formiddagen i bølger, havsprut og tett tåke. Selvom det er artig å padle på kompass, var det allikevel helt greit at tåken lettet og vi kunne padle resten av dagen i lavt skydekke, men klar luft.


Kompasset var dagens gadget

Liten pause under lavt skydekke, men klar luft

Resten av dagen snirklet vi oss bak, gjennom, rundt, forbi holmer, skjær, kriker og kroker forbi Portør og nedover mot Lyngør. Havet var tidvis så fullt av bittesmå, små og ganske små brennmaneter at det så helt rødprikkete ut. Padlingen rundt og bak og gjennom de trangeste sund og kanaler mellom bergknatter og skjær med bråkete og brytende bølger var fantastisk. Vi hadde forøvrig atter fått selskap  av vår trofaste følgesvenn, motvinden.

Lønsj på svaberget i et trangt sund

Så fikk vi finvær (og motvind) igjen og sola smilte til oss og vi padlet til Arendal hvor vi fikk kost og losji, dusj og klesvask hos en snill onkel og tante. Det var stas!!


Etter Arendal padlet vi via Pollen hvor vi traff mange kajakkinteresserte og fylte vannbeholderne hos Turistforeningen og ut i Nidelven (ja, de har en Nidelv her også) - og det er her vi er nå, et sted ved Nidelven. Vi gleder oss til neste dag, hver dag.


Fra den Arndalske Nidelven

Fortsettelse følger!

Kveldsstemning i teltet

Følg oss på Lynvingen FB-side for daglige oppdateringer og bilder


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...