fredag 17. juni 2011

Motvind

Skrevet av Birgit 12. juni på Kjekstadneset

Når havet går hvitt selv på flatt vann. Når måkene ligger og kurer i de dypeste sprekkene et svaberg kan tilby. Når flagget på møtende båter peker stramt rett forut. Da vet vi med en viss sikkerhet at vi har motvind.
Andre kjennetegn på motvind er at land liksom flyter bortover i samme retning som oss slik at det ser ut som om vi står på stedet hvil selv om takten på padleårene sier noe helt annet. GPS’en følger ikke med og viser oss samme posisjon åretak for åretak. Etter endt økt vil den sågar ha oss til å tro at vi har padlet 3 km den siste timen.

Hver minste lille sprut og plask med åra havner i fjeset. Hver minste bølge som treffer kajakken spruter oss også i fjeset, og helst på solbrillene slik at disse blir bortimot umulige å se gjennom. Det går ikke an å tørke dem; for hva skal man tørke dem med? Og hvem skal holde åra i mellomtiden så den ikke blåser bort?Alt dette tåler vi! Vi krummer nakkene, biter tennene sammen og setter baugen frekt og freidig rett imot vinden. Vi trosser motvinden med våre bare never og kjemper oss gjennom den. Vi kjemper oss forbi land som følger etter oss med solbrillene fulle av salt. Vi tåler sjøsprøyten. Vi tåler at vinden river og sliter i åra. Vi tåler alt!

Vi jobber oss gjennom vinden med mot i brystet og stål og melkesyre i armer. Alt dette tåler vi – innaskjærs…

Men idet vi passerer siste holmen. Idet siste sundet er padlet. Idet vi har bare havet fremfor oss. Idet vi må padle utaskjærs, da tåler vi det ikke lengre. Da blir vi slått sønder og sammen og ned i støvlene. Da må vi legge inn årene, krype slukøret og dryppende våte med solbrillene fulle av salt opp på land og legge oss ned og vente på bedre tider.

- for utaskjærs, der er det nemlig ragnarok og rokk og kav og full storm, selv i liten kuling.
(I mangel på bilder av oss selv i motvinden har jeg lagt ved noen bilder av en regatta som kom kryssende etter oss da vi padlet ut Flekkerøygapet eller Vestgapet i full motvind)Følg oss på Lynvingen FB-side for daglige oppdateringer og bilder
Vi har vært ute en motvindsdag før også. Les om Motvind på sykkelIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...