lørdag 14. juli 2012

På tyske omveier

Skerevet av Birgit i Klein Rönnau 14.07.2012

Ikke så mange på stranden i Eckernförde denne dagen

Vi har brukt mye tid på å sykle rundt i maisåkre etter at vi ankom Tyskland for omlag 3 dager siden. Navigeringen etter et alt for lite detaljert kart har ikke vært så vellykket. Vi har sett mange maisåkere og det har regnet mye, så vi har sett mange maisåkere i regnvær og vært våte. - og ett har vi lært: Følg ikke sykkelskiltene, de går i beste fall i omveier rundtomkring i digre maisåkre eller, i værre fall, i ring.

Utsikt over en maisåker i regnvær

Anders studerer kart - for anledningen i tørre sykklklær

Etter at vi fikk tak i et kart med mindre målestokk og vi begynte å ignorere sykkelskiltene, har alt gått så mye bedre. Vi har flyttet oss i riktig retning og syklet gjennom både byer og andre åkertyper, forbi hester og kuer og flere maisåkere.

På tur i en åker - eller er dette en eng???

I Kappeln

Vi er fornøyde mellom regnskurene

Selvfølgelig kunne vi ha tenkt oss sol og pent vær, tørre sykkelklær og tørre sko, men vi klager ikke nå som vi faktisk flytter oss på kartet - til og med i riktig retning :)
2 kommentarer:

 1. Så spennende å lese om turen deres! Vi syklet Berlin-København i fjor og har helt andre opplevelser gjennom Tyskland enn det dere tydeligvis har: Fine sykkelveier og fantastisk god skilting. I tillegg syklet vi forbi både kornåkre og skoger i tillegg til maisåkre ;-) Kan anbefales!

  Har dere lagt ut ruta dere sykler / planlegger å sykle gjennom Europa? Vi planlegger en lengre tur neste år - fra Venezia til København (og deretter båt til Oslo og tog/bil til Hamar). Ser fram til å lese mer om deres erfaringer gjennom Europa i første omgang. Kanskje vi kan lære noe? Her er våre sykkelopplevelser: www.sykkelbarn.com / www.sykkelbarn.net

  SvarSlett
 2. Hei, hei!!!

  Ja, dette blogginnlegget er mer hvordan det er å sykle etter kart med alt for liten målestokk enn hvordan det faktisk er å sykle i Tyskland :) Vi har hatt mange fine etappeer her nå og skal snart oppdtere bloggen. Vi synes det vr veldig fint å sykle langs Elbe - der har vel dere også syklet ifm Berlin-Kjøbenhavn. Det var sikkert en flott tur. Skjønner at det er en populær rute, vi traff flere som syklet den.

  Vi har ingen detaljert rute gjennom Europa. Veien blir til mens vi sykler. Men veien hit (Chemnitz) er jo allerede syklet, så den har vi: Trondheim-Lillehammer-Kongsberg-Notodden-Seljord-Haukeli-Hovden-Kr.sand-båt til Hirtshals-Skagen-Danmark på langs langs veskysten-Flensburg-Lauenburg (delvis langs Lübeck-Elbe kanal, veldig fint etappe), langs Elbe til Havelburg-Lutherstadt Wittenburg-Chemnitz

  Så fin blogg dere har! Vi har møtt mange familier som sykler og tar barna med. Det er fint og se!! Vi traff en familie som hadde med seg alle 5 barna på sykkelferie og sov i telt. Det må jeg si var imponerende!!!

  Spennende prosjekt dere har til neste år. Vi skal følge med dere :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...