tirsdag 15. februar 2011

Oppskrift på supergode knekkebrød

Supergode hjemmebakte knekkebrød med Brie og tomat - nam!

I dag skal jeg ta frem superlativene, for her kommer nemlig en superenkel oppskrift på kjernesunne og kjempegode knekkebrød. For godt til å være sant? Prøv selv:


Du trenger:
  • 2 dl Havrekli
  • 2 dl Kruskakli
  • 2 dl Sesamfrø
  • 2 dl Solsikkefrø
  • 2 dl Sammalt rugmel, grovt
  • 2 dl Helkorn hvete
  • 2 dl Firkorn
  • 7 dl vann
  • Litt havsalt

Slik gjør du:
Bland alt sammen i en bolle (bortsett fra saltet), fordel det på tre stekebrett med bakepapir. Noen opplever at bakepapiret kan feste seg i knekkebrødene, ved bruk av gjenbrukbart bakepapir (teflon- eller silikonbakepapir) er det lettere å få av knekkebrødene. Bruk slikkepott til å fordele deigen utover og bruk den også til å dele opp knekkebrødene i passe stykker. Strø på havsalt. Alle brettene kan stekes samtidig  på 170 grader i 45 minutter og deretter 130 grader i 30 minutter på varmluft.

- Server!


Du kan lage din egen favorittknekkebrødoppskrift med å bytte ut en eller flere av ingrediensene. Oppskriften ovenfor er min personlige (hittil) favoritt og er en modifikasjon av en oppskrift jeg fikk av visepresidenten i judoforbundet. Andre ingredienser som er vel verdt å prøve er: Havregryn, linfrø, grovt byggmel og diverse krydder og krydderblandinger.


Her er det flere oppskrifter, blant annet på Anders sitt grovbrød.

3 kommentarer:

  1. kjempegode knekkebrød, men etter første gang laging er det en fordel å bruke silikonbelegg under, i stedet for bakepapir!

    SvarSlett
  2. kjempegode knekkebrød, men etter første gang laging er det en fordel å bruke silikonbelegg under, i stedet for bakepapir!

    SvarSlett
  3. Takk for tilbakemelding! Jeg bruker også vanligvis silikonbelegg - skal oppdatere innlegget og anbefale silikonbelegg :)

    Birgit

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...