Supergode hjemmebakte knekkebrød med Brie og tomat - nam! |
I dag skal jeg ta frem superlativene, for her kommer nemlig en superenkel oppskrift på kjernesunne og kjempegode knekkebrød. For godt til å være sant? Prøv selv:
- 2 dl Havrekli
- 2 dl Kruskakli
- 2 dl Sesamfrø
- 2 dl Solsikkefrø
- 2 dl Sammalt rugmel, grovt
- 2 dl Helkorn hvete
- 2 dl Firkorn
- 7 dl vann
- Litt havsalt
Slik gjør du:
Bland alt sammen i en bolle (bortsett fra saltet), fordel det på tre stekebrett med bakepapir. Noen opplever at bakepapiret kan feste seg i knekkebrødene, ved bruk av gjenbrukbart bakepapir (teflon- eller silikonbakepapir) er det lettere å få av knekkebrødene. Bruk slikkepott til å fordele deigen utover og bruk den også til å dele opp knekkebrødene i passe stykker. Strø på havsalt. Alle brettene kan stekes samtidig på 170 grader i 45 minutter og deretter 130 grader i 30 minutter på varmluft.
- Server!
Du kan lage din egen favorittknekkebrødoppskrift med å bytte ut en eller flere av ingrediensene. Oppskriften ovenfor er min personlige (hittil) favoritt og er en modifikasjon av en oppskrift jeg fikk av visepresidenten i judoforbundet. Andre ingredienser som er vel verdt å prøve er: Havregryn, linfrø, grovt byggmel og diverse krydder og krydderblandinger.
Her er det flere oppskrifter, blant annet på Anders sitt grovbrød.
kjempegode knekkebrød, men etter første gang laging er det en fordel å bruke silikonbelegg under, i stedet for bakepapir!
SvarSlettkjempegode knekkebrød, men etter første gang laging er det en fordel å bruke silikonbelegg under, i stedet for bakepapir!
SvarSlettTakk for tilbakemelding! Jeg bruker også vanligvis silikonbelegg - skal oppdatere innlegget og anbefale silikonbelegg :)
SvarSlettBirgit