mandag 23. november 2009

Juleølsmaking

I helga var det tid for juleølsmaking. Vi var i Fredrikstad på besøk hos Vibeke – og i den anledning tok vi oss en tur innom polet i Fredrikstad og kjøpte de fem juleøltypene de hadde der. Selve smakingen og avstemmingen ble avholdt på lørdagskvelden med terningkast og det hele. Det vare 4,5 stykker i smakspanelet – og som sagt fem juleøltyper.


Etter smaking, diskusjoner, avstemming og treningkasting, ble dom og gjennomsnittelig poengsum som følger:
  • Rignes Julebokk: Litt for bitter i innledningen, god ettersmak, 3,5 poeng
  • Borg Juleøl: Passe bitter innledning, litt lite ettersmak, 4,7 poeng
  • Rignes Juleøl: Passe bitter og frisk, lang nok ettersmak, 5,2 poeng
  • Mack Juleøl: Litt for søt, ok ettersmak, 3,5 poeng
  • Fredrikstad Juleøl: Litt for bittert, noe kort ettersmak, 4,4 poeng
Ringnes Juleøl er utkåret til beste juleølen på polet i Fredrikstad. Vi ble selv veldig overasket over å ha kåret Ringnes til vinner.

Odin skuffet.
Vi tok også med oss et par andre øltyper som vi skulle smake på, men som ble holdt utenfor testen. Selv hadde jeg plukket meg ut Odin Tripple fra Haand Bryggeriet og hadde enorme forventninger. Men på tross av at flaska var utstyrt med polets flotteste etikett, var innholdet ikke helt etter min smak. Surt øl er tydeligvis ikke helt min greie…


En vits om ølJeg tror jeg skal avslutte dette ølblogginnlegget med en liten vits om øl: Do you know what’s the similarity between a Mack and having sex in a canoe? Both are fucking close to water.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...