torsdag 2. juni 2011

Kysten er målet 2011 - Vi er igang!!



Da er vi igang med sommerens eventyr! Det er flott og vi er tidvis ganske euforiske selv om det viser seg at det er et eventyr i "slow motion" - iallefall foreløpig. Vi har hatt vind, vind og vind og den har vært imot hele tiden. Liten kuling i kajakk er alt annet enn "liten" og vi har snirklet oss bak alle de holmer og skjær vi har funnet. På eksponerte strekninger har det gått meget sakte med stampesjø og motvind i "liten" kuling styrke. Men vi klager ikke, iallefall ikke foreløpig!



Det er utrolig fasinerende hvor stor forskjell det er på bølger og vind med bare en bitteliten holme mellom oss og det store havet - det store havet er for øyeblikket Oslofjorden... Vi har hatt noen padletak i vindstille helt flatt hav før vi plutselig er ute i "stormen" igjen. Vi er klar over at det foreløpig ikke har vært storm, men i vår lille farkost er liten kuling storm nok.



Birgits arm som var litt lam i høst fungerer ganske bra. Den gjør stort sett det den skal, men å si at det er helt smertefritt ville vært å komme med regelrett løgn. Med sammenbitte tenner og en kamp mellom vilje og smerte er det stort sett viljen som seirer og dessuten er det kun i de verste takene armen krangler.


Anders skjuler seg i sivet. Han kan med fordel jobbe litt med kamuflasjen

Vi har funnet oss noen fantastisk trange kanaler mellom øyer og holmer som er veldig artige å padle gjennom, dessuten er de nesten helt i ly for vinden. Vi padlet inn i en kanal i dag hvor vi hadde vinden i ryggen og da hadde vi over 6 km/t uten å ha åra i vannet. Det økte snittfarten vår betraktelig... Snittfarten i dag var på 4,4 km/t. Jammen sa vi motvind!!!



Forøvrig har vi mistet et ekspedisjonsmedlem allerede. Vibeke måtte pga jobbrelaterte greier utsette sin inntreden i ekspedisjonen frem til juli... Vi sender en liten takknemmelig tanke til våre egne jobber som vi ikke skal ha kontakt med før i august.



Dagens posisjon: Foten
Følg oss på Lynvingen FB-side for daglige oppdateringer og bilder



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...