lørdag 21. januar 2012

Glade hjul! Vi skal på 2 års sykkeltur gjennom Europa og Amerika!!

Anders på sykkeltur i Irland

Prosjektbeskrivelsen
last den ned (pdf) her:
Glade hjul
Vi planlegger  tidenes sykkeltur! Tidenes lengste sykkeltur - for vår del. Vi har satt av to hele år og skal sykle gjennom Europa og Amerika!

Planen: Vi stiller til start på den Store Styrkeprøven, med  start på Trondheim Torg den 22.06.2012 kl. 24.00. deretter fortsetter vi gjennom Europa før vi tar flyet over til Sør-Amerikas sørligste by, Ushuaia, for å sykle hele Amerika, langs vestkysten, helt til Alaska.

Vi har jo vært på sykkeltur før og syklet både Norge delvis på langs, Vestkysten av Australia, Lofoten, FosenIrland rundt, Isle of Man rundt og Skottland på tvers, men dette blir noe helt annet! Dette er en drøm som vi har båret på lenge som snart skal bli virkelighet. Men hvordan kommer den virkeligheten til å bli? Det eneste vi kan si med en viss sikkerhet er vel at det i alle fall ikke blir slik vi tenker at det skal bli...  

Birgit på Fosen

Glade hjul?
Hvordan går det når drømmer blir gjort til virklighet? Kommer vi til å bli lei av hele drømmen, syklene våre og turen? Kommer vi til å bli lei av hverandre? Vil vi nå målene våre - er det alt for langt? Hva kommer til å gå galt? Har vi nok penger? Blir det glade hjul? Det er disse spørsmålene, og mange flere, som surrer rundt i hodene våre for tida. Men mest av alt gleder vi oss! Vi gleder oss som små barn på julaften.

Birgit på sykkeltur i Irland

Litt mer om ruta vi planlegger å følge:
  Laaange, rette strekninger
  på sykkeltur i Australia
 • Tentativ rute gjennom Europa: Trondheim - Oslo - Stockholm -båt til Polen (Gdansk) - Gjennom Polen -Slovakia - Østerrike - Tyskland/Italia - Sveits - Frankrike - Spania - Portugal.
 • Rute gjennom Amerika: Følge The pan-American Highway, sånn ca
 • Vi har dessuten et mål om å ha stått sammen på 1000 fjelltopper over 1000 moh (TTT) før vi dør og planlegger derfor en 1000-topp per land underveis.
 
Birgit et sted i Norge

Det er under et halvt år til vi tar syklene fatt og legger ut på vårt livs største eventyr! Det er jo en del planlegging som må til før vi legger av gårde, hus som må leies ut, bil som skal selges og sykler og annet utstyr skal velges og skaffes. Vi kommer til å holde bloggen vår og Facebook-siden vår oppdatert både under resten av forberedelsene og når vi etterhvert er underveis.

Trening er selvfølgelig en del av forberedelsene til en lang sykkeltur, og vi har som mål (Nyttårsforsett 2012: Tren mer!!) å får trent mer frem mot turen enn vi trente før jul i fjor.... Vi tenker å benytte oss av våre egne treningstips for folk i farta som vi selv skrev i høst. Hele saken her: Trening. For dem som vil følge med på hvordan det går med treningen frem mot avreise, kan få følge med på vårt eminente Excel-ark som blir oppdatert i rykk og napp: Treningsdagbok (xls).


Det var det vi hadde om denne saken for denne gang, men følg med, vi kommer tilbake med flere oppdateringer!

- Last ned prosjektbeskrivelsen her (pdf): Glade hjul!

9 kommentarer:

 1. Så fantastisk Birgit. Dette hørtes ut som en flott tid av livet. Har en sterk anbefaling til dere på veien gjennom Spania. Hold dere på pilegrimsveien til Santiago. Kjempeflott å sykle og ikke minst veldig vennlig for budsjettet. Her bor man på herberg for 6-12 euro per natt og får tre retters middager for samme pris. Jeg gikk der i sommer og hadde det helt fantastisk. Det finnes mange ulike ruter. Se min blogg http://gruffinellesverden.blogspot.com/

  Trine

  SvarSlett
 2. O glade jul indeed!! Så tøft!!

  Camino a Santiago slo meg også med en gang, pilgrimsleden i Nord-Spania. En kamerat gjorde den på sykkel for to år siden og han kunne ikke skryte nok. Uansett, ha det gøy med planleggingen!

  SvarSlett
 3. Takk for rutetips i Spania!! Flott å få tips fra folk som har vært der eller kjenner til området fra før. Takk, takk :)

  Trine, så fin blogg. Ser ut som en kjempeflott tur!! Alt vel?

  - Birgit

  SvarSlett
 4. Fantastisk plan, blir spennende å følge dere fra sofakroken. Lykke til på ferden!

  SvarSlett
 5. Lars Erik; takk for det! Kanskje vi møtes på treningstur rundt Trondheim.

  SvarSlett
 6. Hmmm ... jeg synes vi må ta en prat før dere drar. Jeg sier fra når jeg passerer Trondheim. Det blir ikke før på høsten det skjer med sykkel, men det kan skje i forbindelse med foredrag denne måneden. Eller er dere i Oslo i mars?

  SvarSlett
 7. Paul; vi har egentlig ikke noen ærend i Oslo i Mars, men du er velkommen til å komme innom om du holder foredrag i Trondheimsområdet (si ifra om du behøver overnatting), eller vi kan møte deg et sted. Det hadde vært fint å få input fra en som jo har sykla store deler av ruta vår fra før:)

  SvarSlett
 8. Rått!
  Ser fram til dere kommer til Ecuador.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Espen, skjønner at du er rette personen å kontakte når vi kommer dit!!!

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...