lørdag 17. mars 2012

Fjellvettregel nr. 1: Legg ikke ut på langtur uten trening!!

Vi burde jo lagt i hardtrening nå. Det nærmer seg 3 måneder til avreise og i følge første fjellvettregel skal man ikke legge ut på langtur uten trening. Altså, burde vi trent hardt og vært i stigende god form, noe vi strengt tatt ikke er... Vi ble begge helt slått ut av influensa - og trening har det altså blitt lite av. Men nå har vi så smått begynt å krype opp av senga, via sofaen, og på trening.

Men når det er sagt, så har vi allikevel ikke ligget bare på latsiden. Sånn bortsett fra noen dager hvor vi ikke en gang kom opp av senga. Men de andre dagene, når vi var sånn halvveis tilregnlige. Da forberedte vi oss på sykkeltur. Vi er jo opptatt av finkultur og har drukket rødvin fra både Spania og fra Patagonia. Vi leser dessuten historiebøker og sykkelbøker fra de landene vi skal sykle i - og ikke nok med det! Vi leser til og med skjønnlitteraturbøker fra forfattere som enten lever eller har levd i de samme landene. Nei, vi har ikke tenkt å leke forberedelser!!

Spansk vin og spansk historie.
Forøvrig er historien om den spanske borgerkrigen en ganske innfløkt historie

Vin fra Patagonia og sykkelbok
skrevet av Paul Olai-Olssen som har syklet Amerika på langs før
(sjekk ut: Pauls Planet)

Det er lov å drømme seg bort
Når det gjelder lesingen, så har vi, og særlig Birgit, lest en anselig mengde av sykkelbøker. Når det gjelder skjønnlitteraturen, så sliter vi jo alltid litt med det, men Birgit har lest både The house of the spirits av Isabel Allende fra Chile, The shadow of the wind av Carlos Ruiz Zafón fra Spania og En spøk av Milan Kundera fra Polen. Av disse anbefales The shadow of the wind mens de to ande anbefales litt. Ellers er vi begge gjennom første kapittel og vel så det i boka om den Spanske Borgerkrigen og vi har begge pløyd gjennom sykkelboka til Paul Olai-Olsen. Sistenevnte bok anbefales på det varmeste!

Så da har vi jo bare bøker om og av forfattere fra: Sverige (dropper sikkert), Tsjekkia, Østerike, Sveits, Lichtenstein, Frankrike, Portugal, Argentina, historiebok fra Chile, Bolivia, Peru, Colombia, alle mellom-Amerika-landene, USA (Anders har lest halve USA - folkets historie av Howard Zinn) og Kanada. Jeg vil si vi er i rute!! Bokanbefalinger mottas forøvrig med takk!!

Vi er delvis tilbake på trening
Men dette skulle jo dreie seg om trening. Vi er delvis tilbake i trening. Vi fokuserer selvfølgelig på det som kommer til på bli neglisjert på sykkelturen; altså fokuserer vi på å trene overkropp og å slåss.

Anders gjør hoppe-klappe-armhevinger

- og ligner litt på en sånn tegneserie-sel fra et Donald-blad

Birgit har som vanlig innsats, men kanskje ikke så mye eleganse....


Noen glimt fra judotrening:
Hiza gatame
Juji gatame
san kaku
- man kan jo ikke bare ha det gøy på trening,
man må ha litt morro også
sånn er det bare


Patagonsk vin
ANBEFALES!
Sånn innimellom slagene på judomatta, fortsetter vi altså vår kulturelle ferd med relevant litteratur og vin. Vi har lagt ut annonser om at huset vårt er til låns (eller, rettere sagt til leis) og vi studerer kart - iallefall de kartene som var til halv pris på Mammut-salg, nærmere bestemt det polske og det spanske...Anders studerer kart over Spania
Birgit er som valig hakket mer seriøs enn Anders.
Her leter hun etter fjell på kartet over Polen

Jepp, det var kort oppsummert hvordan vi ligger an med forberedelser og trening. Vi har tenkt å ta 1. fjellvettregel på alvor. Vi må bare komme igang igjen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...