torsdag 5. april 2012

Den beste sykkelvinen er i boks: Test av tre pappviner fra sør i Sør-AmerikaVi har lagt vår flid i å teste utvalgte sykkeltur-pappviner. Dvs pappviner fra de landene vi skal sykle gjennom ifm Glade Hjul. Foreløpig har vi konsentrert oss om den sørlige delen av Sør-Amerika. - og her kommer en tre-på-topp liste over anbefalte pappviner fra sør i Sør-Amerika. Nå skal det innrømmes at vi ikke har testet flere enn tre foreløpig, så det var ikke så vanskelig for oss å bestemme hvilke viner som skulle få bli med i listen... Her er det rekkefølgen som er viktig!

Øverste bildet er av en Syrah som heter Cono Sur og som har en sykkel på etiketten. Valget av denne vinen gjorde seg jo selv. Nå viste det seg at vinen var fryktelig god også. Netsen like god som den fra Patagonia som heter Valor de Juan (Pint Noir) og som beskrives på klikk.no som: Lys rød, bred kant. Duft av jordbær og plomme. Markerte tanniner, middels fylde, middels syre, alkoholrik anonym frukt. - jeg for min del vil begrense meg til å si at den er veldig god og er dessuten omsluttet av en ganske en fin boks (om enn ikke så fin som Cono Sur). Bildet av denne boksen kommer under. Forleøpig konklusjon er at, på tross av flott boks, vant Valor de Juan over Cono Sur - men ikke med veldig stor margin.

Nå har det seg slik at vi ikke har testet to, men hele tre viner som et ledd i våre sykkelforberedelser. Den tredje vi testet er Estancia del Fuego fra Argentina. Den har en finere boks enn Valor De Juan, men ikke så fin som Cono Sur. Selve vinen (fra boksen): Captures the drama of the horses running (bla, bla...) in the shadow of the peak of Aconcagua. Dette høres bra ut, tenkte jeg når jeg sto på polet en sluddtung dag i Trondheim. Men på tross av pompøse ord og vendinger kom denne nederst på vår foreløpige sykkelvin-pappkartong-3-på-topp-liste. Den var tross alt veldig god, men de andre var bedre. Og dersom jeg tvinges til å kritisere, kan jeg si at den nok var litt saftaktig i forhold til de andre.

Konklusjon: Vår 3-på-topp-liste over best, bedre og gode pappviner fra sør i Sør-Amerika er som følger:

1. plass:
Valor de Juan pint noir fra Patagonia

2. plass :
Cono Sur med sykkeletikett fra Chile 

3. plass:
Estancia del Fuego fra Aconcaguas skygger i Argentina

Selvsagt er etiketten viktig!! Det er jo noe alle vet... Den er ekstra viktig når man skal velge seg vin utifra hvor man har tenkt å dra på sykkeltur hen. Vi leker jo, som vi har nevnt tidligere, ikke forberedelser (Legg ikke ut på langtur uten trening) . Et ekstra "+" går derfor til Cono Sur for fin etikett: Og premien for beste etikett er at de får presentere vinen sin selv (dvs, jeg har rappet presentasjonen fra hjemmesiden deres ):


2 kommentarer:

  1. Si i fra hvis du skal prøve flere - det kan jo være dere trenger litt hjelp!! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, vi vil gjerne ha hjelp - både hjelp til å smake og vintips

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...