lørdag 5. mai 2012

Anbefalt sykkellitteratur: Birgits topp 8-listeMan skulle kanskje tro at det er begrenset hvor mange variasjoner man kan ha over temaet sykkeltur - og at det således ikke er så stor forskjell på sykkelturbøker. Men så er ikke tilfelle! Jeg har etterhvert pløyd gjennom et anselig antall av sorten, og her er mye forskjellig. Noe er skikkelig dårlig, og noe er skikkelig bra!!

Her er en liste over mine 8 favoritter:
  • Eventyrer på jordomsykling av Helge Hjelland: En hissigpropp på to hjul i vill fart! Dette er den galeste av syklistene og, etter min mening, den mest underholdende av bøkene. Helge Hjelland er første nordmann som har syklet jorda rundt alene - og han syklet 15-20 mil om dagen; gjennom 38 land på seks kontinenter.
  • The Man who cycled the Americas av Mark Beaumaont: En sykkeltur fra Alaska til Ushuaia som inkluderte det å stå på toppen av Denali og Aconcagua i samme klatresesong samtidig som han lager en dokumentar for BBC. Dette er ingen latmannstur!

  • En Sykkelodyssé - på omveier gjennom Los Americas av Paul Olai-Olssen: En personlig fortelling om en sykkeltur gjennom Amerika hvor menneskene langs veien får stor plass.

  • Absolutt lykkelig - 49 artikkler fra en reise gjennom 35 land av syklosof Jan Terje Voilaas: Jan Terje Voilaas kaller seg selv for syklosof etter at han syklet jorda rundt. Underveis skrev han artikler som er samlet i denne boka. Mennesker han møter og tanker han gjorde seg underveis får stor plass. 
  • A bike ride - 12000 Miles around the world av Anne Mustoe: Den 54 år gamle rektoren på en pikeskole i England, sier opp jobben sin og sykler jora rundt! Hun beskriver selv starten på den turen slik: I was 54, owerweight, out of condition and I wobbled slightly on my unfamiliar bike. Underveis følger hun historiske ruter og hennes sykkeltur blandes med historien fra steden hun sykler gjennom.

  • The hungry cyclist - pedalling the Americas in search of the perfect meal av Tom Kevill-Davies: Den eneste syklisten som sier at han la på seg undervegs.
  • Take a seat - One man, one tandem and twenty thousand miles of possibilities av Dominic Gill: En mann på tandemsykkel med mål om å få med seg reseføleg underveis. En god ide som ble til en morsom historie.
  • It's not about the bike - my journey back to life av Lance Armstrong: Ikke egentlig en sykkeltur-bok, men jeg tar den med allikevel. Dette er Lance Armstrong sin fortelling om sin sykkelkarriere og hvordan han vant over kreften. Inspirerende bok.

- som jeg skulle ha sagt det selv!!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...