lørdag 19. januar 2013

Rafting, Rodeo og Fiesta i Futaleufu

Skrevet av Birgit i Futaleufu, 19.1.2013Nasjonalt mesterskap i rodeo i Futaleufu

Etter 5 dager i Futaleufu er det på sin plass med en oppsummering av hva vi har bedrevet her. Vi har fått med oss både rafting, fiesta og rodeo, og her er oppsummeringen med masse bilder:
 


 
De siste milene på Carretera Austral og veistykket inn til Futaleufu var en særdeles varm og støvete opplevelse. Ja, nå kunne vi jo duppe oss i utallige elver langs veien men vi brukte jo tross alt mesteparten ev tiden på sykkelen og i støvet. Svette, varme og skitne ble vi og da vi ankom Futaleufu med, etter sigende, verdens tredje beste rafteelv (også kalt Futaleufu), var vi ikke vanskelige å be!
Vi raftet "bridge-to-bridge", den vanligste biten å rafte her; med 12 stryk og grad 4+. Det var en forfriskende opplevelse etter de varme støvete dagene! Vann i ansiktet, vann og sprut, flott natur, grønt vann og hvite stryk. I tillegg fikk vi endelig brukt overkroppen til noe...
Ja, det er egentlig bare en ting å si: Det var gøy!
 
Anders skriver om syklene
Vi har vært et halvt år på sykkeltur nå, og det var på tide å skrive litt om utstyret. Det ble ett par omfattende blogginnlegg (Syklene våre - utstyrsliste og reservedeler og Pakkliste for 2 år på sykkel). Det tok sin tid å skrive dem, og Anders gjør så godt han kan for ikke å bli for rastløs.

På hostelet her vi bor (Adolfo) har hunden Gringa fått en hvalp. Den er så liten og søt at jeg bare må vise den frem til dere:


Vi brukte en dag på rafting, så var det noen dager med skriving, og da helga med fiesta og rodeo nærmet seg, bestemte vi oss for å bli her enda litt til å få med oss både fiesta og rodeo. Fiestaen var i går kveld og vi fikk danset med både hverandre og med "cowboys" og "cowgirls".

På fiesta

Anders og en ekte cowboy
 
I dag var det duket for rodeo! Vi var ikke helt sikre på hva man skulle forvente seg. Vi har blitt fortalt at det er det nasjonale mesterskapet, så nivået er det nok ingenting å utsette på. Vi entret tribunen og fikk se to og to cowboy'er som med hver sin hest flanket en oksekalv for å få den til å løpe en runde på stadio'n. I hver ende var det en polstret del av gjerdet som kalven skulle dunkes inn i. Som det meste annet så det ganske enkelt ut for de som var flinke og ikke fullt så lett ut når det gikk galt. Her er ett knippe bilder fra eventen:
 

Oksekalven dunkes inn i polstringenDenne kalven ble lei av leken 

Det har vært noen fine dager i Futaleufu, men nå kjenner vi rastløsheten komme krypende. Vi drar videre i morgen, i retning Argentina!
For flere bilder; sjekk Lynvingen på Facebook. Vi har også et kart over turen vår.


3 kommentarer:

 1. Je ga dere "all verdens ros" på bloggen min i dag. Men skriver det her også så dere helt sikkert får det med dere:)

  Kjempefin og morsom blogg, sprekinger!!

  SvarSlett
 2. Lars Tandle Kyllingstad23. mars 2013 kl. 16:24

  Enig, rafting er kjempegøy, og det er sikkert ekstra herlig etter å ha sittet så lenge på sykkel som dere har gjort. :)

  Valpen var til å spise opp, spesielt på bildet der den gjesper. Anders, du bør nok sjekke med jevne mellomrom at ikke Birgit har lurt med seg en slik i sykkelveska si. Jeg har jo skjønt at dere treffer på løsbikkjer rett som det er. Ensomme og hjemløse, bare venter på en eier. Fort gjort...

  SvarSlett
  Svar
  1. Anders svarer: Jepp, er veldig klar over muligheten - jeg sjekker sykkelvesker og flaskeholdere hver kveld. Jeg har laget en regel (som visstnok er dum...) om at om B finner en valp som får plass i lommen (og som heller ikke blir større) så kan hun ta den med.

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...