mandag 25. februar 2013

Sjøløver i solnedgang

Skrevet av Birgit 24.2.2013 i Cobquecura


Rett før helga slukte en minibank i Quirihue visakortet til Anders. "It happens usually" fikk vi forklart. Minibanken stengte og vi fikk beskjed om å komme tilbake mandag kl 9 for å få tilbake kortet. Quirihue er en liten, støvete og søvnig by som vi egentlig ikke hadde planer om å bli værende i. Vi syklet derfor 35 km til Cobquecura som ligger ved kysten. Bedre å være på stranda en helg enn å være gringoene som stengte minibanken i Quirihue, tenkte vi.
 
På stranda i Cobquecura
 
Nå er det jo slik at vi ikke er noen strandløver, men her er det en koloni med 3000 sjøløver på stranda(beklager ordspillet). Det er gøy tenkte vi, og dro på en aldri så liten fotosafari ut på stranda for å se på beistene.
 
En sjøløve hann kan bli opptil 2,7 meter lang og 350 kg tung.
Hunnene kan bli opptil 200 kg

Sjøløvene er en av fire selarter som kan sove med en hjernehalvdel av gangen.
Ser ut som om det fungerer fint...

På spansk heter de Lobos Marinos (sjøulver)


 
 
Det ble ikke bare èn tur til sjøløvene, for vi tok oss en tur i solnedgangen også, og her er bildene av sjøløver, gribber, skarver og måker i solnedgang. Klikk på bildene for å se dem litt større og hold deg fast, for dette er kitsj!
 
 


For flere bilder; sjekk Lynvingen på Facebook. Vi har også et kart over turen vår.6 kommentarer:

 1. Jeg måtte nesen le ... ja, det var kitsj i store bøtter og spann, men du verden så flott. Må ha vært en stor opplevelse, bildene er helt vidunderlige!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, vi humrer litt av all kitsjen vi også og det var er fantastisk naturopplevelse! Sjøløver er ganske snodige dyr :)

   Slett
 2. Når det er så kitsj som dette, er det blitt kvalitet igjen.. Så flotte bilete og artige dyr! De får jammen oppleve mykje spanande på turen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, vi synes vi opplever masse spennende - og særlig naturopplevelsene! Dette er en flott del av verden :)

   Slett
 3. Lars Tandle Kyllingstad23. mars 2013 kl. 17:45

  Kitsj eller ikke, solnedgangsbildene var kjempeflotte! Jeg likte spesielt godt det der det ser ut som skyene omhyller sola (IMG_0716).

  Disse kan dere nok selge til IKEA eller noe...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det!

   Ja, god ide med ikea :)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...