lørdag 22. mars 2014

Livet ved Totobe Resort i Costa Rica: Med sit-on-top kajakk i mangroveskogen

Skrevet av Birgit på Totobe Resort, Playa San Miguel, 21.3.2014

I dag var vi oppe før sola! Før klokka var slagen fem om morgenen sto vi og blomstret utenfor resorten. Det hadde selvfølgelig sin helt naturlige forklaring: Vi skulle nemlig på padletur i mangroveskogen og da er poenget å treffe med tidevannet.


Vi fant frem hver vår sit-on-top kajakk. Det hadde vi aldri prøvd før og nye ting er alltid morsomt, så labbet vi ivei bortover stranda med hver vår kajakk på slep. Ved elveutløpet, eller innløpet om du vil, heiv vi oss i båtene. Eller, rettere sagt; på båtene. Planen var å surfe på bølgene inn i elva for deretter å padle sammen med det stigende tidevannet inn elva og inn i mangroveskogen. Som sagt, så gjort. Nesten. Jeg må inrømme at jeg fikk meg en dukkert allerede i den første brytende bølgen.... Sit-on-top er ikke helt det samme som sit-inni-kajakk, og når åra i tillegg var rett, gikk det helt galt for meg og jeg blei våt. Ikke det at det gjør noe i denne varmen. Og ikke det at det gjør noe for kajakken heller, da alt vannet fra cockpit'en bare renner ut gjennom et hull i bunnen av nevnte cockpit. Ganske hendig igrunn.

Så var det å padle rolig medstrøms inn gjennom mangrovene. Mangroveskog er en samlebetegnelse på trær som lever i tidevannsbeltet. Dvs, de lever akkurat det hvor ferskvann renner ut i havet på lavvann og havet renner opp i elva på høyvann. Det er en meget spesialisert vegetasjon som har spesialisert seg på å "drikke saltvann". Saltet skiller de ut på ymse måter og man kan visstnok finne saltkrystaller på både røttene og på undersiden av blader (avhengig av typen). Røttene strekker seg fra greinene og stammen ned i vannet, eller opp av vannet, om du vil. Skogen er også habitat for et rikt fugle-og dyreliv. 


Denne morgenen så vi 16 forskjellige fugletyper som vi kunne identifisere og som vi så alle sammen. I tillegg var det fugler som ikke alle sammen så og fugler vi var usikre på. Vel, når sant skal sies, så hadde Anders og jeg ikke så mye å bidra med når det gjaldt identifiseringen.... Det var stort sett Ingo som tok seg av den (sjekk ut siden til Ingo og Connie her: http://wildbynatureadventures.com/).


Etter at vi hadde padlet så langt vi kom, før røttene gjorde det umulig å padle videre, snudde vi kajakknesene rundt og fulgte strømmen i det tidevannet også var på vei ut igjen.... Vannstanden sank. Flere røtter stakk opp over at og lyder av skjell som klappet sammen akkompangnerte alle fuglelydene og, ikke minst, den utrolig høye lyden av sikadene.

Vel tilbake på resort'en ble vi møtt av en diger frokost! For en luksus!Totobe resort på Facebook: https://www.facebook.com/TotobeResort
Hjemmesiden til Totobe resort: http://www.totobe.com/For flere bilder; sjekk Lynvingen på Facebook.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...