søndag 6. april 2014

Ikke bare, bare å komme seg ut av Costa Rica: 5 timer i kø for 5 dollar i skatt

Skrevet av Birgit i Managua 5.4.2014

Det vi trodde skulle bli vår siste solnedgang i Costa Rica


Vi sto opp tidlig siste dagen i Costa Rica (eller det vi trodde var siste dagen i Costa Rica...) for å komme tidlig til grensa. Vi syklet de 20 km som var igjen av landet og møtte opp, blide og fornøyde på grensa mellom Costa Rica og Nicaragua. Men så viser det seg at Costa Rica har innført en ny skatt på hele 5 USD som må betales før man slipper ut av landet. Desverre virker ikke maskinen som skal ta seg av innkrevingen av pengene på grensa, og siden det ikke finnes noen andre alternativer for å få betalt skatten på selve grensa (...), så måtte vi sykle tilbake til La Cruz for å betale skatten der.

På vei tilbake til La Cruz
Jaja, tenkte vi, 20 km er da ikke så langt. 40 km ekstra er ikke noe å bry seg om. Og vi syklet tilbake - for å stå 5 timer (eller 4 timer og 45 minutter, for å være helt nøyaktig) i kø i solsteiken utenfor Coopealianza... Det var 40 grader i skyggen tidlig på dagen og vi tør ikke en gang å tenke på hvor varmt det var i solsteiken midt på dagen. Syke og gamle ble tatt ut av køen når de så helt segneferdige ut, ellers var det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på tur.

Vi er tilbake i La Cruz og oppdager køen utenfor CoopealianzaEtter 5 timer fikk vi betalt våre 5 USD i skatt og 2 USD i bagasjegjennomlysningsgebyr. Neste dag slapp vi knirkefritt gjennom grensa - riktignok uten bagsajegjennomlysning.

Nå er vi i Nicaragua, det største landet i Mellomamerika. Hvordan vi har det her, får du vite i neste blogginnlegg!


Fra det som faktisk blei vår siste solnedgang i Costa Rica
For flere bilder; sjekk Lynvingen på Facebook.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...