onsdag 13. oktober 2010

Kysten er målet: Padling sommeren 2011

Da har vi sommerens plan klar: Vi skal padle, og vi skal padle langt; nærmere bestemt så langt langs norskekysten som vi kommer på to måneder.Mål: Kysten er målet
Deltagere: Vibeke Thiblin, Anders Levoll og Birgit Ryningen
Tidspunkt: Juni og juli 2011

We have a dream: Ønskedrømmen vår er, en vakker dag, å kunne pakke kajakkene våre og padle i vei uten annet mål og mening enn å padle mye og langt. Sommeren 2011 har vi satt av to måneder til å gjennomføre denne drømmen. Norskekysten er valgt som arena og så får vi se hvor langt kysten fører oss.

Hvem er vi?
Vi viser muskler
Denne gangen har Anders og Birgit fått med seg Vibeke også. Anders, Vibeke og Birgit er venner med en innholdsrik felles historie bak seg. Vi har tidligere syklet Kanada-Mexico på tandemsykler, forsøkt å padle rundt Spitsbergen sammen med tre andre venner og de har vært judotrenere for gatebarn i Afghanistan ved flere anledninger. Forøvrig har vi også vært på en rekke kortere, om enn ikke mindre strabasiøse, turer i inn- og utland med sykler, kajakker, ski, fjellsko eller judodrakter. Birgit har ved en anledning brukket Vibekes nakke, men Vibeke ble ikke lam. Anders og Birgit er forøvrig gift og Vibeke er president i Norges Judoforbund (les intervju med Vibeke her).

Anders jobber til daglig som sivilingeniør hos Reinertsen AS, Birgit har en PhD i materialteknologi og forsker p.t. på solceller mens Vibeke er utdannet innen idrettspsykologi ved NIH og har sine meninger om de to andre turdeltakerne.

Konkret plan:
I løpet av våren 2011 starter vi ved svenskegrensen i sør og padler etappevis i vestlig og sørvestlig retning. I juni braker det løs for alvor og vi setter oss i kajakkene på det punktet hvor siste etappe ble avsluttet - deretter padler vi non-stop i to måneder. For Anders og Birgit er det en etappe i en større plan om å padle hele norskekysten (i etapper), mens Vibeke nøyer seg med målet om ”å henge med så langt hun orker”. Underveis skal vi ta bilder og video, skrive blogg og artikler. Et mål med turen er å se nøye på og oppleve vår langstrakte kyst og å formidle bilder og opplevelser videre.


Noen mimrebilder fra gamledager og tidligere tider/turer:

Birgit og Vibeke klare for å kjøre til Molde (fra Oslo) for å padle til Ålesund

Birgit og Vibeke klar for Kabuls gater


Anders og Vibeke hopper i havet, Andørja
Birgit og Vibeke på tandemsykkel, LAAnders piller Vibeke på nesen

Vibeke og Birgit padler i regnvær, Ålesund
Anders, Birgit og Vibeke har campet før, et sted på Sørlandet
Anders, Birgit og Vibeke har campet før 2, Lofoten
Birgit og Vibeke møtes på judomatta
Undertøysreklame, Spitsbergen4 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Det lyder super spændende.. godt K valg :-)

  SvarSlett
 3. Hei
  Spennende prosjekt dere legger ut på. Har selv planer om å padle fra Trondheim til Oslo i sommer. Har noen spørsmål til dere, men finner ingen kontakt info.
  Hadde vært kjekt om dere sender en mail til truls.67@hotmail.com

  Hilsen
  Truls
  turfolk.com

  SvarSlett
 4. Hei Truls!

  E-post er på vei til deg :)

  - A&B

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...