fredag 30. mars 2012

Oppskrift på bananloff med valnøtter: Bak og ta med på hyttetur!!

Jeg fortsetter mine baketips for påskeferien. Bananloff er lett å bake, godt å spise og holder seg godt utenfor kjøleskapet. Den er dessuten like god etter å ha vært frossen - og om ikke alt dette var nok, så kan du også bruke opp de gamle bananene som har blitt brune og ingen vil spise opp.

Her er min bananloffvariant, værsågod!



Lag noe godt av den brune bananen som ingen vil spise
- og vips ble de brune bananene til bananloff

Oppskrift på bananloff med valnøtter:
  • 125 g mykt smør/margarin
  • 160 g brunt sukker
  • 2 store egg
  • 3 godt modne bananer
  • 150 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 150 g fint hvetemel
  • 100 g havremel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1-2 ts vaniljesukker


Mos bananene med en potetstamper (ble plutselig usikker på om dette var riktig ord, men det er altså den tingen man lager potetstappe med), bland alt annet med de moste bananene. Putt røra i en godt smurt brødform. Stekers i 1 time ved 175 grader.

Det er viktig at formen er godt smurt siden det er så mye sukker i oppskriften. Ellers kan man jo være litt moderne å bruke muffinsformer eller cupcake-former isteden for brødform....





Ta gjerne loffen, muffinsene eller cupcakene med på hyttetur eller spis dem ute!!




Turtips: Del loffen opp i tykke skiver, pakk dem inn i plastfolie og legg dem i fryseren. Da er det bare å raske med seg et passende antall bananloffskiver i det man plutselig finner ut at man skal ut på tur 

God påske!!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...