torsdag 20. mars 2014

Resten av Panama i en jafs

Skrevet av Birgit på Totobe Resort i Costa Rica, 20.3.2014




Panama ble unnagjort ganske radig. Det er ikke så mange veier å velge mellom dersom målet er å sykle gjennom Panama, og vi fulgte derfor, stort sett, PanAmerican Highway - kun med ett unntak: En liten omvei klarte vi å finne. Generelt er det ganske lett å sykle gjennom Panama; det er et lite land med en stor vei. Ganske varmt og litt kupert, men ellers ingen store utfordringer. Dvs ingen store utfordringer langs PanAmerican.... Vi vet at det absolutt finnes utfordrende veier i Panama også, det har vi selv erfart (Panama på tvers), men langs hovedveien er det ingen store utfordringer. Jeg tør nesten å driste meg til å påstå et det noen ganger nesten var kjedelig... Men noen bilder fra turen skal dere uansett få presentert!


Vel, da vi forlot Colombia, trodde vi at vi også la Sør-Amerika bak oss. Men her i Panama sier de at Sør-Amerika strekker seg helt til Panamakanalen, og vi måtte derfor sykle over den, på "The American Bridge"... Vel, alle har sine egne definisjoner å klamre seg til, men etter at vi krysset Panamakanalen har vi vel iallefall forlatt Sør-Amerika (for denne gang)

Panamakanalen sett fra "The American Bridge"

The American Bridge

Suvenirer og brua

Jeg og sykkelen med "idyllisk" utsikt over kanalen

100 km fra Panamakanalen langs PanAm i Panama - og snart 21 000 km total sykkeldistanse


Fra vår lille omvei for å slippe unna motorveien en liten stund

Fra samme omvei

Om du, som meg, tidligere har trodd at cashewnøtter er nøtter på lik linje med for eksempel peanøtter, og at du, som meg, har lurt på hvorfor de er så mye dyrere enn de nevnte peanøttene i butikken hjemme, så kan jeg opplyse deg om at cashewnøtter ikke er nøtter i det hele tatt! Bildene under er av hhv et rødt og et gult Kasju-eple:



Og om du vil vite mer, så har jeg klippet og limt en snutt fra wikipedia som du kan opplyse deg selv med: 

Kasjutre (engelsk stavemåte også brukt i norsk: cashew, vitenskapelig navn: Anacardium occidentale; synonym: Anacardium curatellifolium) er et 10–12 meter høyt tropisk, treslag med spiselige, ovale eller pæreformede «falske» frukter (hjelpefrukter) som kalles kasju-epler. Kasju-epler har mykt og skjørt skall og egner seg derfor ikke som transportprodukt.
Kasju er mest kjent i Norge på grunn av de spiselige ca. 2,5 cm lange, nyreformede, frøene som kalles kasjunøtter eller cashew-nøtter. Hvert kasjueple har kun én kasjunøtt som ikke ligger inne i fruktkjøttet, men finnes i den mørke utveksten på undersiden av hjelpefrukten. «Nøttene» brukes både som snacks og som ingrediens i matretter, enten hele eller malte.


- og siden vi snakker om eksotiske frukter; her er en bananklase!

Fortsatt på omveien vår


Som en kuriositet kan vi nevne at bilene i Panama kun har nummerskilter bak. Og sykler har også nummerskilter

Svette og solkrem i skjønn forening. Panama er varmt!

Selv om vi stadig stoppet (vi prøvde å innføre "stoppe-for-å-kjøpe-noe-kaldt-å-drikke-stopp" hver 20. kilometer) og fylte på med drikke, ble vi ganske fort dehydrerte

Puh!

Det er ikke ofte at svetten bare renner rett ut av armen

Siste morgen i Panama. Min nakne sykkel poserer utenfor hostelet i David.




For flere bilder; sjekk Lynvingen på Facebook.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...