lørdag 15. januar 2011

2010 i bilder: Fra A til Å (bokstavlig talt)

2010 er vel overstått, og det er på tide med oppsummeringer og ettertanker. Siden jeg (Birgit) lagde en oppsummering etter alfabetet i fjor (2009 bilder: Fra A til Å (bokstavlig talt)), tenkte jeg at det kunne jo bli en tradisjon, så jeg kjører samme stil i år. Anders har forøvrig også laget en til den engelske fotobloggen vår; The year 2010 - from A to Z.

Året som gikk var, som i fjor, et "nakkeår" for min del. Etter møysommelig opptrening siden i forfjor, fikk jeg en prolaps i fjor høst som førte til skade på en nerve slik at jeg nå har en arm som ikke virker skikkelig... Men det som preget året mest var allikevel, også det i likhet med i fjor, sommerens sykkeltur. I år gikk den til Skottland, Irland og Isle of Man. Ellers har jeg byttet jobb og jobber nå i Sintef. Anders holder ut i sin "gamle" jobb. Tja, ellers ikke noe stort å melde, annet enn alfabetet:

A. Aksel
Vårt nye onkel/tante-barn. En fin liten gutt som det blir artig å bli kjent med.

B. Bob
Våre Bob'er (sykkeltilhengere) var også i år faste følgesvenner på sykkeltur. Etter åtte uker i Australia, hadde de ikke noen problemer med åtte uker til i Skottland, Irland og Isle of Man. Vi har i grunnen blitt ganske glad i disse trofaste følgesvennene. Anders sin har jo sågar et norsk flagg.

C. Carrauntoohil - Irlands høyeste topp
I Irland fikk vi med oss to tusentopper; Carrauntoohil som er Irlands høyeste topp og Beenkeragh. Vi forsøkte oss på en tredje, men tett tåke gjorde sitt til at det ble kun to tusentopper (av tre mulige i Irland). Les om Tåkete irske tusentopper.

D. Dykking
I år la vi juleferien til Sharm-el-Sheik for å dykke. Før vi dro ble vi behørig advart mot både skrekkhai og dødshai, men vi så ikke noe til hai, "bare" masser av fisker og koraller i alle mulige farger og former. Det var med andre ord fantastisk dykking, litt snorkling og en tusentopp (men det sistnevnte er en helt annen historie...).

E. Elgjakt
I år var vi for første gang med på elgjakt. Vi ble med onklene mine på jakt i Setesdalen og vi hadde en fantastisk langhelg med sol og blå himmel. På bildet sitter jaktlaget og speider etter den store elgoksen - og kanskje forteller noen en aldri så liten jakthistorie fra gamledager...

F. Frostrøyk
2010 var et kaldt år - i alle fall januar i Trondheim! Frostrøyk i Trondheimsfjorden ble et vanlig skue, og her er det Anders som har tatt bilde av Hurtigruta fra kontorvinduet sitt.

G. Gimle telt
I år fikk vi nytt telt - Helsport Gimle 4! Det ble med oss på mangt og meget i 2010.  Her er det foreviget en høstmorgen i Sylan hvor vi var på padletur.

H. Hoppebilde
Vi har etterhvert en anseelig mengde med hoppebilder, så vi bestemte oss derfor for å gjøre det til et slags varemerke. Her hopper jeg på toppen av Am Bodach i Skottland, hvor vi forøvrig også var på toppen av Ben Nevis.

I. Isle of Man
I løpet av sommerens O'Store sykkeltur, var vi altså på Isle of Man, som vi både syklet rundt og gikk på tvers. På bildet vises et eksemplar av den firehornete Isle of Manske sauesorten, loaghtan. Her er forøvrig flere ting du kanskje ikke vet om Isle of Man

J. Judo
Nakkeskade eller ikke nakkeskade, judo er og blir en del av livet mitt, så også i år. Her ar det Lars og jeg som er i ilden og skal gradere oss til 2. dan. Vi bestod begge med glans (om jeg må si det selv...), men prisen var altså en prolaps og en arm som ikke virker skikkelig. Jeg har forøvrig ingen planer om at den skal fortsette å ikke virke, den er derfor satt i hardtrening slik at den skal være i orden igjen til neste store tur: Kysten er målet 2011!

K. Kaffe
Kaffe er en dyd av nødvendighet i hverdagen og kilde til ekte lykke når den tilberedes over bål en fantastisk stille og vakker høstkveld i Sylan.

L. Lexi
Søster og co. har skaffet seg en hund; en blanding mellom dvergpincher og dvergpuddel! Dyret heter Lexi og er fantastisk søt, men jeg tviler på at det blir en kløvhund av rang... ei heller trekkhund for den sakens skyld :)

M. Mosesfjellet
På vår dykketur i Skrekkhaiens rike i jula, krøp vi opp av havet en dag og fikk med oss en tusentopp - og det var ikke en hvilken som helst tusentopp heller, men selveste Mosesfjellet. Det ble en uforglemmelig tur opp på fjellet (Les om den uhellige pilgrimsferden som av ymse grunner skapte "kommentarstorm" her - enjoy!), og i ettertid har vi konkludert med at vi sannsynligvis var på det "ekte" Mosesfjellet også.

N. Nord-Irland
Siden vi syklet Irland rundt i sommer, syklet vi jo i Nord-Irland også. For vår del ble det til tider noe illeluktende, men ellers var Nord-Irland kjempefint med Giant's Causeway som et fascinerende innslag på turen. Det er forøvrig mange morsomme stedsnavn i Nord-Irland!

O. Oransje
Anders trives best i en oransje dress, gjerne i kombinasjon med noe som bråker, har motor eller kan kalles verktøy. En sementblander er for eksempel kjekt å ha. Her er de to oransjekledde i gang med å støpe pillarer til ny veranda. 

K. Kajakk
Kajakkene våre ble forsømt i hele sommer, i og med at vi var på sykkeltur. På tross av god lastekapasitet i Bob'ene, valgte vi allikevel å la Borealis og Fridtjof (kajakkene) bli igjen hjemme (se hvordan kajakkene fikk navn).  Neste langtur skal derimot være i kajakk (Kysten er målet i 2011) og padling ble en ganske fast helgeaktivitet på høsten og vinteren i fjor. Her er Anders og Borealis foreviget i en noe vindfull Snillfjord.

Q. Quo vadis
Q er og blir en vanskelig bokstav på norsk og personlig mener jeg at den ikke har noe å gjøre i det norske alfabetet i det hele tatt ( likhet med C, W, X og Z), men siden ingen hører etter når jeg proklamerer denne meningen, står fortsatt Q i alfabetet. Anders kom opp med den latinske frasen Quo vadis som visstnok skal bety "hvor går du hen?" eller noe i den duren. Det kan jo passe like godt som noe annet på q. Bildet er forøvrig på vei ned fra Beenkeragh.

R. Regn
Vi bor i Trondheim og tilbrakte dessuten åtte uker med delvis mye Uværssykling på de britiske øyer i år. Regn har vi med andre ord hatt til tider meget mye av. Her sitter Anders i et busskur et sted på vestkysten av Skottland og venter på bedre tider (Værfast i Claonaig).

V. Veranda
Anders lagde ny veranda til oss! Her poserer han ved siden av de selvstøpte betongsøylene, for anledningen uten oransje dress, men med oransje cap...

T. Trening
Trening gir livet mening - det mener både jeg og Anders - og broren til Anders, Lars. Bildet viser ikke fantomet, ei heller spøkelseskladden, men brødrene Levoll iført sine nye våtdrakter som de hele høsten jogget rundt med i Estenstadmarka. De påstår selv at de også presset runder i Estenstaddammen, noe som kan stemme da flere turgåere ikke bare har rapportert om at de har sett fantomet i skogen, men også draugen i Estenstadammen.

U. Usannheter
- men du skulle sett den fisken jeg nesten fikk!! Den var nesten like stor som den fisken jeg fikk da...
Anders forteller fiskehistorier på Andørja

V. Veps
Vi hadde veps i veggen!! Da vi kom hjem fra sykkeltur hadde en gjeng vepser laget seg et stort bol i veggen vår. Anders, nevenyttig som han er, gikk straks til handling og tettet hver minste sprekk i ytterveggen. Det var meget effektivt, da det viste seg at ikke en eneste veps kom ut gjennom ytterveggen etter at mr. Fix it hadde ordnet opp i ytterveggens utilstrekkeligheter - og vepsen kom derfor heller inn i stua. Da jeg kom hjem fra jobb lå, kravlet og fløy det veps i hele stua. Jeg tok støvsugeren fatt og mistet tellingen på noen og sytti oppstøvsugde vepser. Da Anders kom hjem fra jobb gikk han til kjemisk krigføring, noe som viste seg å være enda mer effektivt, da vepsene ikke bare ble stengt inne i huset vårt, men døde ut..

W. Whisky
Et viktig element i turen til Skottland var jo, som seg hør og bør, lokal kultur. Det mest kulturell innslaget var nok besøket på Islay - hjemstedet til verdens beste whisky!! Av andre kulturelle innslag kan det nevnes at vi spiste Haggis.

X. X = 945 tusentopperVi holder jo selvfølgelig fortsatt på med Tusen TusenTopper prosjektet vårt - som vi jo skal holde på med til vi er ferdige. I løpet av 2010 har antall tusentopper økt til 55. Vi har altså "bare" 945 tusentopper igjen. Dette hoppebildet er tatt på vei opp på Storbekklihøgda, en kald helg i november.


Y. Yttersida
Solnedgang over Senjafjellene i mai, tatt fra Yttersida på Andørja

Z. Zmåzei
Z er jo også en bokstav som ikke burde vært med i det norske alfabetet, men som dyslektiker tenker jeg at litt kreativ rettskrivning bør kunne aksepteres. Her driver jeg og fikser zmåzei i Straumen på Andørja. 

Æ. Æktoplasma
Vi har begge vært i India i fjor, men hver for oss... Jeg var i New Dehli på jobb. Anders var i Jaipur med Judo for fred (les Judo for fred i India). At det spøker i Jaipur er det ikke tvil om, Anders bestilte nemlig middag, men fikk dette....

Ø. Ønsker
Ønsker og drømmer!! Fremtiden planlegges over et glass rødvin og en globus...

Å. Årskalver
Hageelgen vår med avkom.


Til slutt vil jeg bare få ønske alle et riktig godt nytt år!! Håper 2011 blir et innholdsrikt år!!

2 kommentarer:

  1. Hei! Så mye spennende dere har vært med på i 2010! Flott å se! Fine bilder har dere og tatt! Ser ut til at dere er to som har like interesser og passer sammen! To friske fine unge mennesker! Lykke til videre i livet! ps: Ta Jesus med! -Margit-

    SvarSlett
  2. Tusen takk for det!
    Ja, vi er heldige som har så menge felles interesser!!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...